STORE Capital – ALTRIA csere

Régóta nem vaciláltam ennyit egy eladáson, mert a STORE Capital sok tekintetben a szívemhez nőtt, az osztalékarisztokrata Realty Income és az NNN árnyékában kevesen figyeltek fel erre a kiváló minőségű net lease szereplőre.

A véleményem egy cseppet sem változott meg erről a nagyszerű REIT-ről, ellenkezőleg, negyedévől negyedévre képes javítani az egyébként is nagyszerű mutatószámain, az osztalékfizetés biztonsága egészen kiváló és a mendzsmentet továbbra is az egyik leginkább felkészült csapatnak tartom a REIT vezetők táborában. Ráadásul a STOR – sok versenytársától eltérően – képes a valódi értékteremtő növekedésre is, játszi könnyedtséggel hozza az 5% feletti éves FFO bővülést és így az osztalékemeléseknek is bőven teret biztosítanak. Együtt van tehét a jó minőség és a biztos növekedési kilátás is, sajnos ezt a piac is díjazza, nem is kicsit. A STOR értékeltsége a soha nem látott 20-as P/FFO szint fölé emelkedett, ami részben ugye indokolt, részben viszont már a túlértékeltség határait súrolja nálam.

Ami végül átbillentette a csere meghúzását, az a mérleg másik serpenyőjében lévő Altria rendkívül vonzó elérhetősége volt. Az Altria minőségéről sokat elmond, hogy tagja a mindösszesen 27 tagot számláló Osztalékkirályok klubjának (50 éves osztaléknövelési múlt), és a szállított teljes hozam tekintetben is az elmúlt évtizedek egyik legjobban teljesítő befektetése volt. „Szerencsére” jelen pillanatban számos nehézség tornyosul előtte, ezért az értékeltsége is a roppant kedvező 11-12 P/FCF tartományba esett vissza, ahol már nem tudtam ellenállni a további vásárlásnak, ennek esett „áldozatául” a STOR, amelyet 48%-os árfolyamnyereséggel + osztalékok engedtünk útjára, alig 2,5 év után.

Az ALTRIA-ról nem szeretnék regényeket írni, de egy érdekességet azért hadd adjak útravalóul az érdeklődöknek: az ALTRIA – a közvélekedéssel ellentétben – közel sem egyenlő a Marlboro-val, hiszen:

  • közel 10%-os tulajdonrésze van az italgyártó óriás Anheuser-Busch InBev-ben,
  • nemrég 45%-os tulajdoni hányadot vásárolt a marihuána gyártó Cronos Group-ban,
  • 35%-os részesedéssel bír a renitens e-cigi gyártó Juul-ban,
  • bónuszként egy nem akármilyen borászattal is büszkélkedhet a Ste. Michelle Wine Estates kizárólagos tulajdonosaként.

Szóval ALTRIA vásárlással egycsapásra részesévé válhatunk egy diverzifikált földi élvezeteket nyújtó, mértéktelen fogyasztással a szervezetre káros, 8% induló osztalékhozammal bíró, egészen kíváló cégnek. 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük