Hogyan érdemes elkezdeni a REIT befektetéseket?

Két lépésben.

1.

Nyitni kell egy költségtakarékos értékpapírszámlát (ha még nincsen), amire aztán már megvásárolhatod az első REIT-jeidet. Hosszú távon sokat fog számítani, hogy az értékpapír kezelőd milyen kedvező feltételeket tud neked biztosítani, ezért érdemes ennek alaposan utánajárni.

2.

Meg kell vásárolni (csak kis összeget befektetve) az első – lehetőleg havi osztalékfizető – REIT-et és várni az osztalékok beérkezését. Miért fontos, hogy első körben havi osztalékfizető REIT-et vásároljál?

Hogy megértsd a REIT-ek működését: a termék megvásárlásával egycsapásra tulajdonos leszel egy csomó ingatlanban, ami bérbe van adva változatos bérlőknek, a bérleti díjakat a REIT összegyűjti neked és kiszámítható osztalékfizetés formájában rövid határidő alatt vissza is juttatja a számládra.  

 Nézzünk is egy példát:

Havi osztalékfizető pl. az EPR Properties nevű REIT, a honlapján részletesen is megismerkedhetsz az ingatlanjaival, elsősorban mozikat, másodrészt oktatási intézményeket és szabadidőparkokat (golfpályák, csúszdaparkok, sí resortok) ad bérbe. Kb. 23.000 Ft-ért (78 dollár) már tulajdonos is lehetsz benne egyetlen részvény megvásárlásával, ami után havonta kapod a beérkező bérleti díjakat. Amint látod, ez a REIT évi kb. 1300 Ft (4,5 dollár) bérleti díjat (osztalékot) fizet ki neked havi bontásban, vagyis könnyen kiszámíthatod (4,5/78), hogy közel évi 6%-os hozamot biztosít a számodra, jelen pillanatban.

A havi osztalékfizető REIT elsősorban abban segít neked, hogy megtanulj a fenekeden üldögélni, szép türelmesen: nem kell adni-venni, cselekedni (azzal csak az értékpapír kezelőd számláját gazdagítod), egész egyszerűen hagyni kell „dolgozni” az ingatlanjaidat, meg kell ismerkedned a befektetésed „természetével”: bérbeadott ingatlanokat vásároltál, amelyek hónapról-hónapra szállítják neked az összegyűjtött bérleti díjakat.

Ahhoz, hogy felépíts magadnak egy komoly osztalékfizető ingatlanbirodalmat, már több tudásra lesz szükséged: meg kell tanulni kiválasztani a jó és kiváló minőségű REIT-eket a több száz jelentkező közül, és lehetőleg átlag alatti áron (vagy átlagos áron, de semmiképpen sem drágán) megvásárolni őket. Ebben segít az online tanfolyam, nézz is bele az első fejezetbe!

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük