Célvesztés

Amikor elkezdtem építeni az osztalékos és REIT birodalmat, akkor teljesen világosan láttam, hogy ez az egész nem lehet öncélú, nem szabad többnek lennie, mint egy segítő eszköznek abban, hogy teljesen a meglévő céljaimnak éljek. Az osztalékos rendszerrel elsősorban időt nyerhetünk, ami a legdrágább földi kincsünk.

Amikor készítettem a REIT tanfolyamot, akkor elsősorban az motivált, hogy egy kicsiny résszel hozzájáruljak a magyarországi osztalékos tudástárhoz. Egy ilyen tanfolyam elkészítésével sokkal több meló van, mint azt valaha is gondoltam volna, még a végső simitások közben is sokszor nagyon közel voltam ahhoz, hogy a kukába vágjam az egészet, ilyenkor mindig csak az mentett meg, hogy ha ennyit kaptam Dávid munkáin keresztül, akkor nekem is muszáj lesz továbbadni a REIT-es alapokat.

Sajnos az életben meglévő céljaim súlyos és helyrehozhatatlan sérülést szenvedtek, ezért az egész osztalékos rendszer, mint segítő eszköz is értelmét vesztette, hiszen felesleges pedáloznom akkor, ha nem látom, hogy merre akarok tovább haladni. Éppen ezért a megértéseteket szeretném kérni, ha nem írok új bejegyzéseket, vagy ha nem válaszolok emailekre.

Nagy tanulságokat nem tudok levonni, mert a nemrég megkapott leckét már néhány éve bevéstem a fejembe: ha sikerül kidobni minden felesleges nehezéket az életből, ha a családomnak tudok élni és mellé tudok kapcsolni egy szociális munkát is, akkor az egy értékes élet lehet. Ha erre időt szabadít fel az osztalékos és REIT birodalom, akkor pedig van létjogosultsága annak is.

 

 

4 válaszok
 1. István
  István says:

  Szia Gergely,

  Őszintén remélem, hogy azért a közeljövőben számíthatok még újabb elemzésekre tőled, nagyon nagy élevezettel olvastam az ajánlásaidat! Igazán sajnálnám, ha véglegesen abbahagynád. Én nem vagyok az a kommentelgetős típus, de úgy gondolom, hogy a – különösen a health care REIT – portfóliód figyelemre méltó. Tekintve a hozzászólások általános számát, lehet, hogy inkább Seeking Alphán kellene publikálnod az elemzéseidet, angolul – és akkor a pénzügyi része is meg lenne oldva?

  Üdv,

  István

  Válasz
 2. Osztalék Császár
  Osztalék Császár says:

  Szia! Most engem is megleptél ezzel a bejegyzéseddel. Tudom mennyire nehéz mert most én is ebben a cipőben járok, viszont úgy gondolom segíteni kell a hazai osztalék alapú befektetés építését mert sok embernek tudunk segíteni azzal a tudással amit az évek alatt elsajátítottunk. Remélem átgondolod majd és esetleg olvashatunk további jó cikkeket a REIT-ekkel kapcsolatban. Akár itt vagy, akár az Osztaléknövelők csoportban.

  Válasz
 3. Árpi
  Árpi says:

  Szia. Én sem kommentelgettem gyakran de a képzést is megvettem és a blogot is követtem. A képzésnek és a blognak is van értéke. Remélem folytatod a tevékenységet mert számomra biztosan veszteség lenne. Magyarul olvasni értelmeset ebben a témában szinte alig lehet. Dávid nem csak REIT orientált és itt a pont amiben te különbözöl tőle. Mielőtt REIT eket vettem mindig belenéztem a te blogodba is van e esetleg valami tipp ami megfontolásra érdemes. És általában volt értékes tipp. Tehát én sajnálni fogom, ha nem folytatod de ugyanakkor meg is értem…Üdvözlettel Árpi

  Válasz
 4. Feri
  Feri says:

  Szia! Sajnálattal hallom, már csak azért is, mert csak nem rég akadtam rá az oldaladra és minden cikket elolvastam visszamenőleg. A REIT tanfolyamodat is meg fogom venni, ebben biztos vagyok. Azt ugyan nem gondolom, hogy szociális munkát kellene végezni ahhoz, hogy értékes életem legyen, de persze ízlések és pofonok. Remélem, megtalálod a számításod és egyszer majd folytatod ezt a blogot.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük